Ik heb er lang over getwijfeld. Zal ik u als (nieuwe) bezoeker van deze website aanspreken met 'u' of met 'jij'? 'U' klinkt nogal formeel en afstandelijk, terwijl 'jij' vriendelijker, losser en vertrouwder overkomt.

Het zal wel met mijn opvoeding te maken hebben. Van huis uit heb ik geleerd om volwassenen en onbekende ouderen aan te spreken met 'u'. Dat klinkt beleefder en fatsoenlijker dan te 'jij-en' en te 'jouw-en'. Veel bezoekers van deze website ken ik niet en heb ik nog nooit ontmoet.

Op de sociale media wordt veel gediscusieerd hoe het zou moeten: elkaar met 'u' aanspreken of maar gewoon tutoyeren. De meningen blijven verdeeld.

Als gastheer van deze site heb ervoor gekozen om u/jou, als bezoeker van Onthaasten en Genieten, met 'je' aan te spreken. Dit geeft voor mij een prettig en vertrouwd gevoel, ik hoop voor jou ook.

Dat betekent echter niet dat we elkaar moeten gaan tutoyeren. Het kan best zijn dat ik je bij een eerste kennismaking toch met 'u'aanspreek. Wanneer je liever niet getutoyeerd wilt worden is dat ook geen probleem, geef het dan wel even aan zodat ik er dan rekening mee kan houden. Uiteindelijk gaat het erom hoe we op een prettige en ongedwongen manier met elkaar om kunnen gaan.

Komende tijd wordt deze website aangepast, waarbij 'u' en 'uw' wordt vervangen door 'je' en 'jouw'.

Laat reactieformulier zien

Te druk? Onthaast nu!

Portretfoto Meindert van Dijk

Druk, druk, druk...?
Geen tijd voor werk, gezin én hobby's? Oververmoeid of bijna burn-out?

Hoogste tijd om nú te onthaasten!
Ik help je daar graag bij. Met deze website. Maar ook persoonlijk, met een luisterend oor en échte aandacht voor jou, samen wandelend, fotograferend en genietend in de natuur.
Of onder het genot van een geurige kop koffie of thee met een warm stuk appeltaart!

Mail of bel mij!
Tel. 06-46264523

Meindert van Dijk
fotograaf | natuurgids | onthaastcoach | levensgenieter
je gastheer van deze website

Kom tot rust in de natuur!

[advertenties]

Reizen algemeen

Met spoed onthaasten?

Heb je het op dit moment véél te druk?

Wil je met spoed onthaasten?

Ga dan direct door naar

NU EVEN NIET!!! EVEN HELEMAAL NIETS!!!

Nieuwsbrief Natuurfotowandelingen

Ga naar boven