Onthaastcoaching

Druk, druk, druk...?
Oververmoeid of bijna burn-out?
Op zoek naar wat rust?

Wordt weer baas over je eigen tijd!

In zijn boek 'Nooit meer te druk. Een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld' verstaat (bedrijfs)psycholoog Tony Crabbe onder 'drukte':

"Het jachtige altijd gespannen bezig zijn met meerdere dingen tegelijk waardoor we ons laten voortdrijven en overbelast raken. Met drukte bedoel ik het altijd 'aan' staan, het voortdurend op je telefoon kijken en het van bezigheid naar bezigheid hollen. Drukte is te veel ballen tegelijk in de lucht houden, is een overvolle agenda, is het dagelijkse gejag. Het is dwang, concentratieverlies en uitputting."

Als onthaastcoach help ik je graag bewust te onthaasten, zodat je weer tot rust komt en meer tijd voor jezelf krijgt!

Echte aandacht voor jou

Ik coach niet op een zweverige manier, maar stevig met beide benen op de grond. Of liever gezegd: in de natuur! Tijdens wandelingen in de mooiste natuurgebieden, het ontspannen(d) fotograferen van de natuur en het landschap, en het bewust genieten van de rust, de ruimte en de stilte.

Ik luister naar je verhaal, je problemen en je dromen. Onbevooroordeeld, zonder het geven van waardeoordelen en zonder afkeurende opmerkingen! Door het stellen van open vragen help ik je bij het vinden van antwoorden, oplossingen en creatieve denkrichtingen. Je krijgt mijn volledige aandacht!

Wandelcoachmogelijkheden

De individuele coachsessies duren 1 á 2 uur en vinden wandelend plaats in een natuurgebied in de provincie Fryslân. Daarbij gaan mijn voorkeuren uit naar het unieke Friese Waddengebied en de Nationale Parken Drents-Friese Wold, De Alde Feanen, Lauwersmeer en Schiermonnikoog. Maar ook andere locaties in en buiten Fryslân zijn mogelijk.

In onderling overleg bepalen we het wandelgebied. De wandelcoachsessies worden zo mogelijk voorafgegaan door het drinken van een kop koffie of thee in een horecagelegenheid. We kunnen dan al even kennis maken en informatie of ervaringen uitwisselen.

Aantal wandelsessies

Meestal zijn 4 wandelsessies - eens per week of per twee weken - voldoende om je gewenste doel te bereiken. Soms zijn het er wat meer en soms wat minder.

Aan het eind van elke sessie bekijken we of een volgende sessie gewenst is of dat het nu voldoende is. Het is altijd mogelijk om na een aantal weken of maanden nog één of meer aanvullende wandelcoachsessies te volgen. Ik ben hierin erg flexibel.

Het wandelcoachtraject behoeft niet beperkt te blijven tot alleen de door jou ervaren drukte en je wens om te onthaasten. Vaak is er sprake van een combinatie van problemen op het werk en privé, die invloed op elkaar hebben en daarmee op jou.

Intake

Ik vind het belangrijk dat we van tevoren van elkaar weten wat we van elkaar mogen verwachten. Ik zal bij je inventariseren:

  • wat je als probleem ervaart, waar je last van hebt, wat je dwars zit of wat niet lekker loopt
  • wat hiervan de impact is op je en
  • wanneer je aan het eind van het wandelcoachtraject tevreden bent en hebt bereikt wat je wilde bereiken.

Aan de hand hiervan kan ik een globale inschatting maken van het aantal benodigde wandel-/coachsesies.

De intake kan op de volgende manieren plaatsvinden:

  • tijdens een wandelend intakegesprek van 0,5 á 1 uur
  • tijdens een telefonisch intakegesprek van ca. 0,5 uur
  • door het invullen van een vragenformulier.

Mijn voorkeur gaat uit naar een wandelend intakegesprek, aangezien we zo het beste kunnen ervaren of het tussen ons beiden klikt.

Deze intakewandeling kan daarom ook worden beschouwd als een persoonlijke kennismaking. Na de intake kun je altijd nog besluiten om af te zien van het wandelcoachtraject.

Algemene Voorwaarden

Op de onthaastcoaching en wandelcoaching zijn van toepassing de Algemene Voorwaarden Onthaasten en Genieten.

Neem contact op voor aanvullende vragen of meer informatie!

Laat reactieformulier zien

Testimonials

Meindert van Dijk hielp mij met zijn wandelcoachtraject om mij meer te ontspannen, te relativeren en mijn zelfwaardering te vergroten. Ook hielp hij mij om meer ontspannen met mijn relatie om te gaan. Al wandelend in de natuur had hij een luisterend oor en échte aandacht voor mij. Hij hielp mij in de natuur passende associaties te vinden. Ik vond het fijn om dit traject met Meindert te mogen doen. T.d.V.

[Lees meer]

Ik ben aangesloten bij:

Logo Beroepsvereniging Groene Zorg (BVGZ)

Logo BIHG Beter in het Groen

Te druk? Onthaast nu!

Portretfoto Meindert van Dijk

Druk, druk, druk...?
Geen tijd voor werk, gezin én hobby's? Oververmoeid of bijna burn-out?

Hoogste tijd om nú te onthaasten!
Ik help je daar graag bij. Met deze website. Maar ook persoonlijk, met een luisterend oor en échte aandacht voor jou, samen wandelend, fotograferend en genietend in de natuur.
Of onder het genot van een geurige kop koffie of thee met een warm stuk appeltaart!

Mail of bel mij!
Tel. 06-46264523

Meindert van Dijk
fotograaf | natuurgids | onthaastcoach | levensgenieter
je gastheer van deze website

Kom tot rust in de natuur!

Met spoed onthaasten?

Heb je het op dit moment véél te druk?

Wil je met spoed onthaasten?

Ga dan direct door naar

NU EVEN NIET!!! EVEN HELEMAAL NIETS!!!

Nieuwsbrief Natuurfotowandelingen

Ga naar boven