Toen ik het wandelcoachtraject startte zat ik niet lekker in mijn vel. Ik voelde me ontevreden, wat zich onder andere uitte in ontevredenheid met m’n relatie en onzekerheid over een aantal zaken. Ik voelde me onrustig en onzeker. Ik piekerde en was geïrriteerd. Ik wist niet wat ik zelf nou eigenlijk graag wilde of belangrijk vond in het leven.

Meindert bood mij tijdens de vier coachwandelingen een luisterend oor en zette op gezette tijden de natuur in als metafoor voor mijn problemen. Ik ging daardoor meer relativeren. Ik maakte mijn problemen zo niet groter, maar juist kleiner. Meindert liet mij er meer van een afstand naar kijken en voorkwam daarmee dat ik er helemaal indook, welke neiging ik namelijk zelf heel sterk heb.

Hij haalde mij uit mijn eigen rondcirkelende gedachten door af en toe dingen over zichzelf te vertellen.

Het wandelcoachtraject zorgde ervoor dat ik me nu meer ontspannen voel en meer van een afstand kan kijken naar de dingen die me bezig houden. Door het gevolgde wandelcoachtraject heeft onvrede bij mij nu minder een kans. Ik heb meer zelfwaardering ontwikkeld.

Ik heb de natuur opnieuw leren waarderen. Door de natuur vaker bewust op te zoeken kom ik weer dichter bij mezelf, waardoor ik beter in balans blijf.

Ik ga nu ook meer ontspannen om met mijn relatie en voel me over het algemeen meer tevreden dan vóór het coachtraject. Ik ben nu beter opgewassen tegen de moeilijkheden die soms op mijn pad komen. Kortom ik ben beter in mijn kracht!

Ik vond het erg fijn dit wandelcoachtraject met Meindert te mogen doen.

T. d. V.

Na een burn-out van 2 jaar lang worstelde ik nog steeds met allerlei dingen. Vooral met voor mezelf kiezen en piekeren en rusteloos zijn en hoe ik met allerlei zaken om moet gaan. Dit werkte door in mijn privé leven en ook op het werk. Grenzen aangeven…., best lastig.

Altijd moe zijn (en ook vaak slecht slapen) omdat ik voor mijn gevoel nooit iedereen genoeg aandacht kan geven en daardoor mezelf vaak vergeet. Ook de zorgen over familie en (huis-)dieren vergen dan soms teveel energie.

Ik vond het moeilijk om keuzes te maken in – wat moet – wat is belangrijk – wat wil ikzelf en wat wil ik voor een ander doen……… Daar heb ik nog steeds moeite mee.

Mijn coach (Meindert van Dijk) ging daar op een fijne manier mee om. De wandelingen waren ontspannend, zonder druk en stress. Alles ging heel gemoedelijk.

Mijn coach liet mij praten en nadenken over het hoe en waarom en wat ik er eventueel mee zou kunnen doen, of anders zou kunnen doen. Niet (ver-)oordelend maar luisterend.

Het kopje koffie vooraf en na de wandeling heb ik als prettig ervaren. De coach geeft een vertrouwd gevoel, maar houdt ook een bepaalde ‘afstand’ – je hoeft je zeker niet onprettig te voelen. Gaat allemaal heel gemoedelijk.

Mijn problemen zijn er niet mee opgelost, dit is ook een geleidelijk proces, denk ik. Maar Meindert heeft me wel de handvatten gegeven om zelf de touwtjes meer in handen te nemen.

Dat het okey is om ook eens voor mezelf te kiezen en niet alleen aan anderen te denken. Dat het juist goed is om ook vooral m’n rust te pakken als ik dat nodig heb.

Wat ik ook leuk vond is dat hij bepaalde linken legde…..bijvoorbeeld tijdens een wandeling naar bepaalde bomen kijken. Wat voel je daar bij en waarom is dat? Je gaat dan inderdaad meer nadenken over bepaalde dingen en waarom je sommige dingen zo doet zoals je doet….

Ik ben zeker tevreden over het traject. Meindert is een prettig warm persoon die je laat zijn wie je bent…   en je ook laat inzien dat je MAG zijn wie je bent……   hoe moeilijk ik dat ook nog steeds vind.

T. M. (secretaresse)

Te druk? Onthaast nu!

Portretfoto Meindert van Dijk

Druk, druk, druk...?
Geen tijd voor werk, gezin én hobby's? Oververmoeid of bijna burn-out?

Hoogste tijd om nú te onthaasten!
Ik help je daar graag bij. Met deze website. Maar ook persoonlijk, met een luisterend oor en échte aandacht voor jou, samen wandelend, fotograferend en genietend in de natuur.
Of onder het genot van een geurige kop koffie of thee met een warm stuk appeltaart!

Mail of bel mij!
Tel. 06-46264523

Meindert van Dijk
fotograaf | natuurgids | wandelcoach | levensgenieter
je gastheer van deze website

Kom tot rust in de natuur!
Volg jij mij al op Facebook?
Ga naar boven