De lengte van de wandelingen bedraagt maximaal zo'n 5 - 7 km per dagdeel. De duur van de wandelingen hangt sterk af van de deelnemers en bedraagt over het algemeen 3 tot 4 uur. Soms wat korter of langer.

De dagdeelwandelingen (excursies) vinden 's ochtends, 's middags of 's avonds plaats. Persoonlijk heb ik een voorkeur voor de ochtend, aangezien het dan meestal rustiger is, vooral in de weekenden.

Zomers kunnen ook de avondwandelingen aantrekkelijk zijn. De wind gaat dan vaak liggen en soms zijn er fraaie zonsondergangen te fotograferen. Bovendien is het licht in de ochtend- en avonduren zachter. Minder harde schaduwen zijn het gevolg. Zelf fotografeer ik eigenlijk het liefst rond zonsopkomst en zonsondergang.

De zwaarte van de wandelingen valt over het algemeen erg mee. Alleen de wandelingen in het Friese buitendijkse kweldergebied kunnen wat intensief zijn. Natte klei en zuigend slik kunnen uw laarzen veranderen in grote en zware 'olifantenpoten'. Toch zult u het alleszins de moeite waard vinden. De rust, ruimte en stilte in dit unieke natuurgebied aan de Waddenzee komt u nergens anders meer tegen!

In het Zuidlimburgse Heuvelland komen wandelroutes voor met pittige klimmetjes en afdalingen. Na regen kan het in de bossen ook modderig en glibberig zijn.

Naast de excursies organiseer ik dagtochten en meerdaagse, geheel verzorgde natuurfotowandelarrangementen . Dit kunnen weekenden, midweken en weken zijn. Ook wandelingen op maat zijn mogelijk.

Te druk? Onthaast nu!

Portretfoto Meindert van Dijk

Druk, druk, druk...?
Geen tijd voor werk, gezin én hobby's? Oververmoeid of bijna burn-out?

Hoogste tijd om nú te onthaasten!
Ik help je daar graag bij. Met deze website. Maar ook persoonlijk, met een luisterend oor en échte aandacht voor jou, samen wandelend, fotograferend en genietend in de natuur.
Of onder het genot van een geurige kop koffie of thee met een warm stuk appeltaart!

Mail of bel mij!
Tel. 06-46264523

Meindert van Dijk
fotograaf | natuurgids | wandelcoach | levensgenieter
je gastheer van deze website

Kom tot rust in de natuur!

[advertenties]

Reizen algemeen

Bekroond met Waddengoud

Keurmerk Waddengoud

Sinds 2010 beschik ik over het Keurmerk Waddengoud vanwege mijn:

  • Fotografie, geïnspireerd op het Waddengebied
  • Natuurfotowandelingen in het Waddengebied

Meer hierover op mijn website Meindert van Dijk Fotografie | MilieuFoto.nl >>>

Banner van Tekenradar.nl

Ga naar boven