Als milieufotograaf, natuurgids en levensgenieter was ik, Meindert van Dijk (1955),  de initiatiefnemer van 'Natuurfotowandelingen'. In 2003 bedacht ik het begrip 'Natuurfotowandelingen' als samentrekking van mijn passies: natuur, fotografie en wandelen. De eerste Natuurfotowandeling vond plaats op 17 januari 2004 in het Nationaal Park Lauwersmeer. 'Natuurfotowandelingen' is nu zowel een bij de Kamer van Koophandel geregistreerde handelsnaam als productnaam. De Natuurfotowandelingen en andere activiteiten, die op deze website worden aangeboden, organiseer en begeleid ik zoveel mogelijk zelf.

Al vanaf mijn vroege jeugd ben ik actief met de natuur en de fotografie. In de loop van de tijd wist ik van mijn hobby mijn werk te maken. Werk, dat ik nog steeds met veel plezier doe.

filmor20camera20195011

Camera's

Met een Filmor camera van 1950 maakte ik op 10-jarige leeftijd mijn allereerste foto's. Het boxje met rolfilm mocht ik af en toe van mijn ouders gebruiken. Inmiddels heb ik verschillende types en merken camera's versleten. Om enkele merken te noemen: Beirette, Zenith (mét telelens en schouderstatief!) en Fuji. Canon beviel mij zo goed, dat ik tot op de dag van vandaag met dit merk fotografeer. Daarnaast gebruik ik ook mijn smartphone, een Sony Xperia Z1, regelmatig in situaties dat ik geen andere camera bij mij heb.

Van hobby naar beroep

In het begin was ik een pure hobbyfotograaf. Later werd het serieuzer en werd ik - naast een 'gewone' baan bij Wetterskip Fryslân -  parttime freelance-fotograaf. Op 1 januari 2010 werd ik fulltime beroepsfotograaf. Ik volgde daarmee mijn droom, mijn hart en passie. Sinds juni 2012 ben ik weer parttime fotograaf, naast een baan in loondienst. Het bleek voor mij helaas niet mogelijk om uitsluitend met de inkomsten uit de fotografie in mijn levensonderhoud te voorzien.

Tegenwoordig ben ik vooral actief met natuur- en milieufotografie. Als water- en waterschapsfotograaf fotografeerde ik voor overheden, bedrijven en andere organisaties in de watersector. Sinds januari 2015 richt ik mij met MilieuFoto.nl hoofdzakelijk op de milieufotografie en luchtfotografie.

Publicaties

Afgelopen jaren werden veel van mijn foto's gepubliceerd in boeken, tijdschriften, kranten, rapportages, folders, uitnodigingen, kerstkaarten, (powerpoint)presentaties en op websites. Ook werden mijn foto's getoond op de landelijke en regionale televisie. Andere toepassingen waren op informatiepanelen, promotiestands, op DVD-hoezen en in interactieve DVD's.

Keurmerk Waddengoud

Logo Waddengoud Keurmerk

Vanuit mijn woonplaats Sexbierum - aan de rand van de Waddenzee - ben ik vaak in het Waddengebied te vinden. Als waddenfotograaf, maar ook met de Natuurfotowandelingen. Sinds oktober 2010 mag ik het keurmerk Waddengoud gebruiken voor deze activiteiten in het Waddengebied.

Bewust leven

De laatste jaren probeer ik steeds bewuster te leven. Te genieten van de kleine mooie dingen (wonderen) die ik dagelijks om mij heen zie, hoor en ervaar. Bepaalde voorheen de waan van de dag zijn leven, hectisch en vol stress, tegenwoordig ben ik zoveel mogelijk actief met wat ik leuk vind. Het tempo ligt wat lager en meer ontspannen. In de Natuurfotowandelingen kan ik alles combineren: beroepsmatig in een rustig tempo leuke dingen doen. Bovendien laat ik - als natuurgids - tijdens wandelingen in de natuur anderen graag meegenieten van de natuur en het landschap. Als beroepsfotograaf geniet ik wanneer ik anderen kan helpen met het maken van mooiere foto's.

Natuur- en Milieuorganisaties

Ik ben lid van de volgende natuur- en milieuorganisaties:

Te druk? Onthaast nu!

Portretfoto Meindert van Dijk

Druk, druk, druk...?
Geen tijd voor werk, gezin én hobby's? Oververmoeid of bijna burn-out?

Hoogste tijd om nú te onthaasten!
Ik help je daar graag bij. Met deze website. Maar ook persoonlijk, met een luisterend oor en échte aandacht voor jou, samen wandelend, fotograferend en genietend in de natuur.
Of onder het genot van een geurige kop koffie of thee met een warm stuk appeltaart!

Mail of bel mij!
Tel. 06-46264523

Meindert van Dijk
fotograaf | natuurgids | wandelcoach | levensgenieter
je gastheer van deze website

Kom tot rust in de natuur!

[advertenties]

Reizen algemeen

Bekroond met Waddengoud

Keurmerk Waddengoud

Sinds 2010 beschik ik over het Keurmerk Waddengoud vanwege mijn:

  • Fotografie, geïnspireerd op het Waddengebied
  • Natuurfotowandelingen in het Waddengebied

Meer hierover op mijn website Meindert van Dijk Fotografie | MilieuFoto.nl >>>

Banner van Tekenradar.nl

Ga naar boven